Sevärdheter i Visby

En promenad genom de centrala delarna av Visby är en promenad genom tusen år av svensk historia. Ringmuren är givetvis svår att missa. Den är ungefär 3,5 kilometer lång och kantas av 44 försvars- och utkikstorn. Man får inte glömma att kika lite närmare på Kruttornet, som är Nordens äldsta och bäst bevarade försvarsverk.

Innanför murarna finns ett stort antal kyrkor. Ett antal av dessa är välbevarade och används än i dag. Andra kyrkor har förstörts eller bränts ner under årens lopp. Av många en gång mycket ståtliga kyrkor finns i dag bara ruiner. Visby domkyrka är väl värd ett besök. Domkyrkan är en mäktig byggnad och ett besök till den är ett måste om man befinner sig i Visby. Runt om i Visby finns också många vackra gamla hus att beskåda. De välbevarade medeltida så kallade trappgavelhusen är mycket intressanta att beskåda. Vissa av dessa hus är 700-800 år gamla och används än i dag som kontor eller bostäder.

Andra sevärdheter som är värda ett besök är Galgberget, som är en lite kuslig plats där de galgar som användes för att avrätta brottslingar ända fram till 1845 fortfarande står kvar, klosterruinen vid Solberga samt den vackra botaniska parken vid Strandpromenaden.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.